Fujitsu Lifebook A557: лаптоп с последното поколение процесор и изпипани детайли

В наводнения от продукти пазар понякога е трудно да се ориентираме какво прави един продукт по-различен, особено сега, когато търсим подаръци за Коледа и Нова година. Като се вземат предвиди и многото означения с латински букви и цифри, може би само специалистите могат да се справят. Но всеки потребител трябва да има предвид, че дори минималните подобрения, понякога ще му донесат много по-добро изживяване с един сравнително подобен продукт.

Fujitsu е компания, която със сигурност държи именно на тези детайли както и на най-новите технологии. Лаптопът FUJITSU Lifebook A557 определено няма да ви подведе. На първо място той е оборудван с най-новото поколение процесори на Интел i5-7200U с характеристики 2.5GHz до 2.9 GHz и 3 MB кеш. Може би сте виждали отдавна означението i5, но не знаете, че има вече няколко архитектури, чието означение започва така. Разглежданият процесор е пуснат преди няколко месеца и почива на новата архитектура Intel Kaby Lake. Произведен е също по подобрен технологичен процес, а именно 14nm+. В сравнение с предишното поколение архитектура Skylake той е подобрил както енергийната ефективност, така и е увеличил производителността, доближавайки я плътно до по-високия клас процесори на компанията i7 с предишната архитектура Skylake. Като се има предвид и все по-голямото изискване за графична производителност, но с по-малко консумация, Kaby Lake архитектурата е променена и подобрена спрямо предишната и в тази насока с поколението HD Graphics 620.

Но процесорът не е всичко. Оперативната памет на лаптопа, освен че започва със стабилния обем от 8 GB е и от новия тип DDR4, предлагащ повече производителност и по-ниска консумация от DDR3. Предвидена е възможност тя да бъде увеличена до 32 GB.

Моделната линия А557 поддържа както твърди, така и твърдотелни дискове. Разглежданият от нас модел, предлаган от Vali Computers, е със 256-гигабайтов диск SSD SATA III, което в днешното забързано време ще ви спести чакането, характерно за по-бавните твърди дискове. Заедно с високия клас оперативна памет и по-мощния процесор той ще осигури комфорт дори на запалените геймъри, а не само на бизнес потребителите с големи изисквания.

FUJITSU Lifebook A557 ви предлага дисплей с размер 39,6 cm (15,6 инча) по LED технология, защитен от отблясъци. Последното е много важно, когато работите на лаптопа навън. А защо ви е преносим компютър, ако не можете да го ползвате навсякъде.

За последното също много важна е свързаността и в случая няма да сте лишени от нищо в тази насока, както за свързването ви към локални мрежи, така и към безжичните мрежи. Включените адаптери също са от последните технологични поколения за преносими устройства.
Разбира се, като съвременен човек вие имате повече от едно устройство, а може да предвиждате и закупуването на нови – периферия, мобилни апарати, външни дискове, телевизионни приемници, SD карти, слушалки и т.н. Интерфейсите на FUJITSU Lifebook A557 ще ви бъдат достатъчни за всичко и ще ви позволят да свързвате както най-новите, така и по-стари устройства.

Не на последно място в днешния ден за съжаление е сигурността. Киберпространството крие опасности и лаптопът отговаря на заплахите с вграден TPM модул с криптопроцесор, в който се съхраняват криптографски ключове за защита на информацията. Генерирането на тези ключове осигуряват защита и сигурност на лаптопа, както като хардуер, така и като софтуер.
Можем да допълним картината още с клавиатурата с допълнителен цифров блок и текстурния капак, който не само придава красив външен вид, но пази и от надрасквания. От значение и фактът, че лаптопът е произведен в Германия.

FUJITSU Lifebook A557 се предлага на цена от 1279 лева