Lenovo обяви бизнес компютри със 7-мо поколение AMD PRO процесори

По време на конференцията Canalys Channels Forum на 24 октомври се състоя дебютът на нови настолни и преносими компютри за бизнеса от Lenovo. Моделите ThinkCentre M715 Tiny и ThinkPad E475 и E575 са изградени на основата на 7-мо поколение AMD PRO ускорени процесори (APU), доскоро с кодово име “Bristol Ridge PRO”. Чиповете AMD PRO са създадени специално за бизнеса и предлагат здравина, надеждност и сигурност, за по-добра защита на ИТ инвестициите на корпоративните клиенти.

Снабдените със 7-мо поколение AMD PRO машини на Lenovo разполагат с необходимата защита на „чувствителната“ информация и приложения с технологията AMD Secure Processor. Новите AMD PRO процесори предлагат до 14% по-висока изчислителна производителност, до 22% повече графична производителност и до 32% по-добра енергийна ефективност от предишното поколение AMD PRO чипове.

Lenovo ThinkCentre M715 Tiny е една напълно нова настолна система. Независимо че е с обем само един литър (кубичен дециметър), ThinkCentre M715 Tiny е със сериозни възможности. С размери 94% по-малки от традиционните десктопи тип „тауър“, малкият M715 може да се постави навсякъде – на стена, под плота на бюрото или на гърба на монитора. 35-ватовите AMD PRO чипове от 7-мо поколение са проектирани за ултра-компактни PC с отлична производителност и ефективност.

Например, производителността на AMD PRO A12-9800E чипа е равностойна на тази на процесора от предишното поколение AMD PRO A10-8750, използвайки 1/3 енергията нужна за последния. ThinkCentre M715 Tiny е високопроизводителен и ултра-компактен компютър, който може да се използва практически навсякъде.

Тънките и леки ThinkPad E475 и E575 лаптопи осигуряват отличен микс от производителност, мобилност и сигурност. С тегло 1,87 кг и дебелина 23,7 мм, новите ThinkPad-и предлагат превъзходна мобилност и живот на батерията за продължителна автономна работа.Моделите E475 и E575 разчитат на AMD Radeon R5 M430 графика, отлична VOIP функционалност, и разполагат с подобрени микрофони за висококачествени видео-конферентни връзки.

Мобилните компютри Lenovo ThinkPad E475 и E575 ще бъдат на пазара от 7 ноември, а ThinkCentre M715 Tiny – още от 31 октомври 2016 г.